4 weken zwanger: Tijd voor een zwangerschapstest

| Geen reacties

Nog steeds niet ongesteld, zal het echt zo zijn? Ga snel naar de winkel om een zwangerschapstest te halen. Deze week is een hele spannende, je zult er waarschijnlijk zelf achter komen dat je zwanger bent.

Geeft je zwangerschapstest een positieve uitslag? Dan kun je er voor meer dan 99% van uitgaan dat je zwanger bent. Is de test negatief dan wil het niet perse betekenen dat je niet zwanger bent, de zwangerschapstesten meten het zwangerschapshormoon HcG. Bij 4 weken zwangerschap kan het zijn dat de hoeveelheid van dit hormoon in je lichaam nog onvoldoende is om te kunnen meten.

Probeer een aantal dagen later opnieuw een test, het kan maar zo zijn dat deze nu wel positief is.

In het filmpje zie je een korte uitleg van een zwangerschapstest

Bij 4 weken zwangerschap is de bevruchte eicel ingenesteld en geeft het een hormoon af welke ervoor zorgt dat je niet meer ongesteld wordt.

Je baby bij 4 weken zwanger

Je baby heeft een naam gekregen: Embryo. De embryo begint te veranderen naar een ovale vorm. Je lichaam is hard aan het werk om een veilige plek te creëren voor deze embryo. De slijmprop onder in de baarmoederhals zorgt ervoor dat er geen gevaar van buitenaf bij je kindje kan komen.

Ook ontstaat er een dooierzakje, deze zorgt voor de voeding van je baby. In de 12e week zal de placenta (moederkoek) deze taak overnemen en zal het dooierzakje verdwijnen. De placenta en de navelstreng zijn nu nog niet aanwezig, deze zullen gemaakt worden van een soort vlokjes, welke op de buitenste laag van de embryo zitten.

Je baby is nu ongeveer 1mm groot.

 

 

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.