Afvallen na bevalling

| Geen reacties

Veel vrouwen willen na hun zwangerschap buikvet verbranden en afvallen: buik, borsten en de rest van het lichaam moeten weer in vorm raken. Het krijgen van een kind is een schitterende ervaring, maar veel vrouwen voelen zich na de bevalling onzeker over hun uiterlijk – de kilo’s moeten er weer af. Het devies is: rustig aan, neem de tijd. Door gezond en gevarieerd te eten en voldoende te bewegen zul je snel weer afvallen: buik en borsten komen er weer uit te zien als voor de zwangerschap. Buikvet verbranden is met een gezonde leefstijl geen enkel probleem.

Buikvet verbranden en afvallen buik

Met buikvet verbranden en afvallen buik kun je pas beginnen wanneer je conditie weer op peil is. Maar let op: doe rustig aan en bouw het langzaam op. Je lichaam is namelijk nog erg zwak en heeft 6 maanden de tijd nodig om weer volledig te kunnen functioneren. Bovendien raak je snel uitgeput als je te hard van stapel loopt en dat is zonde, want het krijgen van een kind zorgt voor een verandering van leefstijl en vraagt veel energie. Zorg er dus voor dat je voldoende energie over hebt om van je kindje te genieten! Het is echter wel degelijk belangrijk dat je weer snel gaat bewegen: veel vrouwen beginnen er te laat mee en komen daardoor na hun zwangerschap alleen maar aan.

Zoals gezegd, bouw het langzaam op. Begin met een klein rondje met de kinderwagen. Maak dit rondje steeds groter, totdat je je fit genoeg voelt om te gaan joggen of om lichte oefeningen te doen in de sportschool. Zo kun je buikvet verbranden en afvallen buik.

Buikvet verbranden en afvallen buik door buikspieroefeningen

Buikvet verbranden en afvallen buik kun je natuurlijk het meest direct behalen door het doen van buikspieroefeningen. Ook hier geldt weer dat je het rustig aan moet doen. Je buikspieren zijn tijdens de zwangerschap flink opgerekt en hebben de tijd nodig om weer te krimpen. Voor zware buikspieroefeningen zijn ook de bekkenbodemspieren nog te slap. Ga dus niet te hard; zo kun je een eventuele verzakking van de baarmoeder en incontinentieproblemen voorkomen.

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.