Baby’s van nu worden een eeuw oud!

| Geen reacties

Een eeuw oud, oftewel 100 jaar. Een leeftijd die op dit moment maar voor een enkeling is weggelegd. Maar de nieuwe generatie, onze baby’s, maken steeds meer kans om de leeftijdsgrens van 100 jaar te behalen. 1 op 3 jongetjes die nu geboren worden zullen de 100 halen en de helft van alle meisjes haalt deze leeftijd. Ook al zal ik er zelf niet bij zijn, het is toch een leuk gegeven dat onze kinderen nog zo lang op deze aarde zullen zijn en heel veel zelfs die mooie leeftijd van 100 jaar bereiken.

Waarom worden de baby’s van nu zo oud?

De gemiddelde leeftijd van de mens, stijgt al eeuwen lang. In de Romeinse tijd lag de gemiddelde leeftijd op slechts 19 jaar. Dit kwam met name door de hoge kindersterfte in die tijd. Op dit moment wordt minder dan 1% van de mensen 100 jaar en bij onze baby’s zal dit dus meer dan 40% zijn.

Voeding is een belangrijke reden,  maar zeker ook de steeds beter wordende gezondheidszorg.  Kanker en hart- en vaatziekten worden eerder opgespoord en kunnen beter worden behandeld.

 

Zoals ik al eerder zei, vind ik het een leuk idee, dat mijn kinderen zo’n hoge leeftijd mogen halen, maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan de alsmaar stijgende leeftijdverwachting. De toenemende vergrijzing, waardoor o.a. de pensioenen nog meer in de problemen komen. Waarschijnlijk zijn onze kinderen op hun 75e nog aan het werk…

Uiteraard zijn voorspellingen niet zeker, we kunnen niet exact weten wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar de kans is aannemelijk dat een hoop van de baby’s die nu worden geboren ooit 100 kaarsjes op hun taart krijgen!

Bereken zelf je levensverwachting of die van je baby >>

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.