Dunstan Methode: Leer je baby begrijpen

| Geen reacties

Dunstan methode, ook wel de Dunstan baby taal genoemd is een methode om je baby beter te leren begrijpen. De Dunstan baby taal geeft je antwoord op vragen als:  Wat betekend het huilen? Hoe geef ik mijn baby, dát waar hij naar verlangt? Ken je het gevoel van je hart dat breekt wanneer je kleintje intens huilt en je hem of haar niet direct gerust kan stellen?

Wij vertellen je over de Dunstan Methode. Misschien helpt het ook jou om je kleintje beter te begrijpen.

Wat is de Dunstan Methode

Priscilla Dunstan,  is de ontdekker van de Dunstan Methode. Na de geboorte van haar eigen zoon merkte zij dat de huiltjes van baby’s niet zomaar willekeurige geluiden zijn. Ze heeft lange tijd de verschillende geluiden en de bijbehorende reacties hierop geobserveerd.

De theorie van Priscilla’s ontdekkingen zijn jarenlang in de praktijk getest door diverse onafhankelijke instanties. Allen kwamen tot de zelfde conclusie:  De Dunstan methode of Dunstan baby taal bestaat echt!

De 5 verschillende geluiden van de Dunstan baby taal

Volgens Priscilla, bestaat de Dunstan methode uit 5 geluiden die alle pasgeboren baby’s maken, met allen hun eigen betekenis.
We leggen uit welke geluiden dit zijn én wat ze betekenen.

Dunstan Methode Nèh

“Nèh” betekent honger

“Nèh” is het geluid, welke je baby maakt wanneer hij of zij honger heeft. Soms kan deze huil ook klinken als “Nah”, belangrijk is dat er een duidelijke klank is die begint met de “N”. Wanneer je baby het “Nèh”geluid maakt, dan weet je dat het voedingstijd is. De “Nèh” klank maakt je baby door middel van het zuigreflex, wat ook de combinatie met honger verklaart.

Bekijk het filmpje van geluid “Neh”

Dunsten Methode Owh

“Owh” geeft aan dat je kindje moe is

“Owh” is het 2e geluid van de Dunstan methode. Het geluid kun je vergelijken met het geluid wanneer je gaapt. Je baby maakt dit geluidje wanneer hij of zij moe is. Je baby’s mondje zal in een ovale vorm (de vorm van een gaap)  zijn wanneer hij of zij het “Owh” geluid maakt. Als je baby dit geluid maakt, zal hij willen slapen.

Bekijk het filmpje van geluid “Ohw” 

Dunsten Methode èh

“Èh” betekent dat er een boertje dwars zit

“Èh” is het geluid, wat je baby maakt wanneer hij of zij een boertje moet laten. Vaak wordt de “eh” klank vaker achter elkaar gemaakt, voordat je kindje start met huilen. Help je kindje door hem of haar tegen je borst aan te houden en zachtjes op het ruggetje te wrijven of kloppen tot het een boertje laat.

Bekijk het filmpje van geluid “Èh”  

Dunsten Methode Eairth

“Eairth” betekent dat je kindje last heeft van buikkrampjes

Hele jonge baby’s kunnen regelmatig last hebben van buikkrampjes, hierbij maken ze het geluid “Eairth”. Vaak zullen ze ook de beentjes optrekken. Je kunt je kindje helpen door zachtjes in cirkels over zijn of haar buikje te wrijven of door voorzichtig met de beentjes kleine cirkels te draaien (beide met de klok mee) of met de beentjes te ‘fietsen’. Dit verligt vaak de krampjes en zal je baby als prettig ervaren.

Bekijk het filmpje van geluid “Eairth”   

Dunsten Methode Heh

“Heh” betekent dat je kindje zich niet happy voelt

Wanneer je baby het geluid “Heh” maakt, voelt hij of zij zich niet prettig. Dit kan diverse oorzaken hebben. Heeft je baby het te warm of te koud? Moet de luier verschoond worden? Is de omgeving te onrustig? Met logisch nadenken kun je vaak de oorzaak vinden en deze vaak ook wegnemen.

Bekijk het filmpje van geluid “Heh”    

“Wil jij je kind gezond laten opgroeien? Het aantal kinderen met obesitas groeit dagelijks, maar jij hebt het heft in handen om hier iets aan te doen!” Bekijk direct deze recepten van Paleo Kids!! >>

Priscilla Dunstan

Priscilla Dunstan

Wie is Priscilla Dunstan

Priscilla Dunstan is een vrouw uit Autralië met een bijzondere gave voor het herkennen van geluiden. Ze heeft de mogelijkheid om patronen in geluiden te zien die de meeste mensen niet herkennen of horen. Haar carrière als succesvol violiste en mezzosopraan (een middelhoge vrouwelijke zangstem), heeft er voor gezorgd dat ze een bijzondere kennis bezit van geluiden geproduceerd door het menselijk lichaam.

De Dunstan methode is ontstaan bij de geboorte van haar zoon Thomas. Al kort na de geboorte in het ziekenhuis begon Priscilla verschillende geluiden van haar zoon te herkennen. De geluiden en de daar opvolgende reacties heeft ze lange tijd genoteerd. Uiteindelijk waren er duidelijke patronen te herkennen en kon Priscilla de betekenissen van de huiltjes omschrijven. Na vervolgens jarenlange onderzoeken was daar de geboorte van de Dunstan methode ofwel de Dunstan baby taal!

Bekijk in dit filmpje het bezoek van Priscilla Dunstan bij Oprah Winfrey

Download Onze “Dunstan Methode Poster”

dunstan methode download pdfDownload deze handige poster waar alle 5 verschillende geluiden op staan met een korte uitleg.
Print de poster uit en hang hem op, zo kun je altijd weer even na kijken wat je baby bedoelt!
De poster is bijna gratis, je “betaalt sociaal”.
Klik op onderstaande button plaats de link op social media en je kunt de poster downloaden.

Wij vinden het leuk als je dit bericht deelt!

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.