Een echte grote broer

| Geen reacties

Aangenaam! Mijn naam is Janneke, 38 jaar, professioneel blog lezer en amateur schrijver.
Moeder van Mees (5) en samenwonend met Jeroen, de vader van Mees, in een heerlijk oud pand midden in Amsterdam.
Zo nu en dan zal ik een bericht plaatsen op dit blog. Waarover? Dat wordt meestal door het toeval bepaald. Bijvoorbeeld als mijn zoon aangeeft, dat hij niet meer naar de kapper hoeft, omdat hij het zelf al heeft gedaan….

De vakantie zit erop en de school is weer begonnen. Langzaam aan komen we weer in ons vaste ritme. In verband met onze nieuwe aanwinst (uitgerekend begin 2015) zijn we in huis het een en ander aan het opknappen. Zo verhuist Mees naar zolder en krijgt hij een echte, grote jongenskamer.
Ook worden de babyspullen weer bijeen geraapt.
De meeste dingen hebben we nog in huis. Het babybedje is antiek maar voldoet prima.
De commode is nog als nieuw maar er moet wel een ander aankleedkussen op aangezien Mees de oude heeft gebruikt in de tuin als landingsplek vanaf de trampoline…ach ja…

Mees en ik verdelen de knuffels die nu op zijn kamer staan, alle ‘kinderachtige babydingen’ mogen naar het nieuwe broertje of zusje. Vooralsnog kan Mees nergens afscheid van nemen dus het schiet niet op.
Intussen doe ik even een was in de machine en een minuut later hoor ik een klap, gevolgd door een brul. Mees is op het, blijkbaar gammele babybadje geklommen en lig op de grond te brullen.

“Rustig aan Mees, het valt vast wel mee” hoor ik mezelf zeggen. Dan zie ik Mees tussen de brokstukken van het bedje liggen met een bebloede voortand die richting het noorden wijst.

!@#$%^ is het eerste wat bij me opkomt.
Het brullen gaat over in jammeren en Mees bekijkt zijn tand in de spiegel. Ineens verschijnt er een grote glimlach. Kijk mam, mijn tand zit los, net als die van Stijn. Nu ben ik echt een grote broer!

Na een spoedbezoekje aan de tandarts blijkt de schade voor nu wel mee te vallen. De melktand zit los en zal er binnenkort uitvallen.. Mees ziet eruit als een hamster, maar is apetrots.
Hoe de volgende tand zich zal ontwikkelen is onduidelijk, wellicht verstandig om in de toekomst even een goede orthodontie verzekering af te sluiten…..Ach, wederom een typische doorsnee dag in huize Sneider.

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.