linda-gastblogger-all-for-baby

Even voorstellen

| 1 reactie

Vanaf vandaag zullen er regelmatig blogs van mij verschijnen op All for Baby. Ik zal beginnen met een keer in de twee weken. In deze eerste blog zal ik mezelf even voorstellen. Als jullie vragen hebben of onderwerpen waar jullie graag meer over willen lezen dan kunnen jullie dat hieronder in de opmerkingen achter laten.

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda, ik ben 28 jaar en ben natuurlijk een moeder. Van oorsprong heb ik een pedagogische achtergrond, na een studie pedagogiek heb ik bij meerdere kindercentra gewerkt. Natuurlijk ook als pedagoge waar ik me voornamelijk bezig hield met de pedagogische achtergronden. Ik vind het heerlijk om te schrijven en lezen en mijn kennis daarover met anderen te delen. Wat in dit beroep natuurlijk heel goed van pas komt.

Moeder van vier verschillende ‘soorten’ kinderen

Eigenlijk vind ik mezelf niet zomaar moeder, niemand is eigenlijk zomaar een moeder, maar moeder van vier verschillende ‘soorten’ kinderen. Dan neem ik het moeder wel een beetje erg breed. In eerste instantie ben ik natuurlijk moeder van mijn eigen kinderen; een dochter uit juni 2012 en een zoon uit november 2013. Hij is deze week 3 maanden oud en doet het erg goed. Echt een rustig mannetje dat graag en veel lacht, wat natuurlijk helemaal super is!

Maar nu die andere moeders; vanaf volgende week ga ik beginnen als gastouder; en heb dus een gastkindje waar ik twee dagen per week voor zal gaan zorgen. Dit meisje is een kleine maand ouder dan onze zoon en ook dus lekker klein. Morgen zal ik haar voor het eerst zien, dus ben erg benieuwd. Heb er heel erg zin in, vooral omdat ik op die manier toch kan werken, maar ook van mijn eigen kinderen kan genieten.

Het voelde op een gegeven moment wel heel dubbel om mijn dochter bij iemand anders onder te brengen om vervolgens voor de kinderen van een ander te zorgen.

Pleeggezin

Verder zijn we een pleeggezin, dat betekend dat we een bed / ledikant hebben staan waar een kindje kan slapen. Wij zijn een zogenaamd crisisgezin, wat betekend dat we gebeld kunnen worden en diezelfde dag nog een kindje in ons gezin kunnen opnemen. Vorig jaar hebben we gedurende een half jaar een extra zoontje gehad. Vanwege de bevalling en de eerste maanden zijn we nu even niet beschikbaar, maar we gaan in het voorjaar weer aan tafel om de mogelijkheden te bespreken. Want ook al gaat de voorkeur uit naar het binnen het gezin ondersteunen, is het helaas nog nodig dat kinderen (tijdelijk) ergens anders opgroeien.

Als jullie het interessant vinden kan ik hier nog wel een keer over schrijven. Tot slot ben ik ook peetmoeder (of liever tante) van mijn nichtje. Mijn zusje heeft namelijk ook een dochter die net een maand jonger is.

Bezig bijtje

Naast het zorgen voor de kinderen en alles wat daarbij komt kijken zoals het huishouden besteedt ik mijn tijd graag aan het schrijven voor mijn eigen blog, waarvoor ik ook regelmatig inspiratie zoek voor nieuwe projectjes. Ben ik actief als vrijwilliger, onder andere door het geven van trainingen, het begeleiden van een jongerengroep en zit ik in het bestuur van een organisatie die zomerkampen organiseert voor ‘doelgroep’ kinderen.

Vroeger vond ik het ook erg leuk om te reizen, met kinderen is dat wel een stuk minder geworden, maar probeer er nog wel regelmatig op uit te gaan. Een bezig bijtje dus dat niet graag stil zit.

Liefs Linda

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Linda

Auteur: Linda

Welkom, ik ben Linda. Na een studie Pedagogiek ben ik in de kinderopvang belandt als pedagoge. In september 2011 ben ik getrouwd en we kwamen zwanger terug van de huwelijksreis. In juni 2012 mochten we onze dochter verwelkomen. Na twee maanden werd mijn contract niet verlengd en werd ik wat ze noemen thuisblijfmoeder. Toen zij acht maanden was werden we verblijdt met het nieuws dat we voor de tweede keer zwanger waren. In november 2013 is onze zoon geboren. Nog steeds breng ik de hele dag door met mijn kinderen en daar geniet ik van. Playful learning is een keyword in de opvoeding. Ik vind het heerlijk om de kinderen om me heen te hebben en bedenk van alles om samen met ze te doen en te zien hoe ze zich ontwikkelen. Om die reden zijn we ook beschikbaar als pleeggezin voor de crisiszorg, dat betekend dat we een slaapkamer beschikbaar hebben voor een tijdelijk pleegkindje. Het lijkt me leuk om jullie mee te laten lezen over het wel en wee in ons gezin. groetjes Linda

Eén reactie

  1. Hielke Valkenburg

    Hey Linda,

    Welkom en heel veel succes met het bloggen op All for Baby.
    Ik ben benieuwd naar je komende blogs!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.