baby-dragen-in-draagdoek

Je baby dragen in een draagdoek.

| Geen reacties

Na de blog waarin ik me voorstelde kreeg ik een vraag over het dragen. Op mijn profiel foto kan je zien dat ik baby boy in een draagdoek heb. In eerste instantie wou ik hier liever niet over schrijven. Dit omdat ik soms het gevoel heb dat er een soort van draagmaffia is, vergelijkbaar met de borstvoedingsmaffia.

Zelf ben ik ook heel erg blij met het dragen, maar merk dat er vaak een uitgesproken mening over is. Moeders die hun kindje in een draagdoek hebben die minder ergonomisch geschikt zou zijn, of in de verkeerde houding. Dat vind ik zelf altijd erg jammer, het is en blijft tenslotte de keus van de moeder zelf. Ik had echter aangegeven dat als er een thema wordt aangegeven ik daar graag over wil schrijven. Dus vandaar mijn ervaringen.

Keuze van draagdoek

papa-draagt

Papa draagt

Al tijdens de zwangerschap van baby girl twee jaar geleden had ik bedacht dat ik mijn kindje wou gaan dragen. Hoe ik er bij ben gekomen, geen idee. Maar het leek me wel fijn. Van mijn ouders hadden we al een complete wandelwagen met reiswieg gekregen, het was dus geen noodzaak.

In mijn ijver om alles in huis te hebben wat een baby maar nodig kan hebben. Mijn kind zou niets te kort komen! Had ik twee dragers in huis gehaald, tweedehands via facebook. Ondertussen had ik al ervaringen gelezen dat niet alle kinderen dit even prettig vinden. De keus was gevallen op een 4-in-1 draagdoek van monkey, leek me leuk dat hij tevens als hangmatje gebruikt kon worden. En een rekbare draagdoek van bykay. Toen onze dochter ouder werd hebben we van mijn ouders ook een chicco draagzak gekregen.

Zelf was ik toen zwanger van de tweede en werd mij dit te zwaar. Maar tijdens de vakantie in de bergen van Oostenrijk heeft manlief hier veel mee rondgelopen.

Ervaringen van draagdoek

mama-draagt

Mama draagt

De draagdoek van bykay kan ik zo aan iedereen aanbevelen. Ja, het is in het begin even wennen. Even oefenen hoe je de doeken om moet knopen. Maar dit heb je snel onder de knie. Wij hebben dit al tijdens de kraamweek gedaan zodat de kraamverzorgster kon helpen. Toen we dus met haar naar buiten mochten ging ze mee in de draagdoek. Menige wandeling heeft ze hier in doorgebracht. Zeker omdat ze regelmatig last had van darmkrampjes was dit een uitkomst. Ze kon zo lekker dicht bij mama of papa zijn, en wij hadden onze handen vrij.

De draagdoek was dus ook standaard onderdeel van de uitrusting, ook als we met de wandelwagen op pad waren. Je kan hem ook al vanaf de geboorte gebruiken. En als ze ouder worden kan je baby met het gezicht naar voren of op de rug geknoopt worden.

Nu hebben we een oppaskindje dat soms last heeft van reflux. Haar ouders gebruiken ook de bykay draagdoek, en dat vind ze erg fijn. De monkey draagdoek hebben wij eigenlijk niet gebruikt, en aangezien we een ronde box hebben pastte hij daar ook niet in.

Tot zover een stukje over dragen en de keuze die wij gemaakt hebben. Wist je trouwens dat er niet alleen specifieke sites en fora voor dragende moeders bestaan. Maar er ook speciale draagwandelingen worden georganiseerd!

Dit artikel is geschreven door: .

Comments

comments

Linda

Auteur: Linda

Welkom, ik ben Linda. Na een studie Pedagogiek ben ik in de kinderopvang belandt als pedagoge. In september 2011 ben ik getrouwd en we kwamen zwanger terug van de huwelijksreis. In juni 2012 mochten we onze dochter verwelkomen. Na twee maanden werd mijn contract niet verlengd en werd ik wat ze noemen thuisblijfmoeder. Toen zij acht maanden was werden we verblijdt met het nieuws dat we voor de tweede keer zwanger waren. In november 2013 is onze zoon geboren. Nog steeds breng ik de hele dag door met mijn kinderen en daar geniet ik van. Playful learning is een keyword in de opvoeding. Ik vind het heerlijk om de kinderen om me heen te hebben en bedenk van alles om samen met ze te doen en te zien hoe ze zich ontwikkelen. Om die reden zijn we ook beschikbaar als pleeggezin voor de crisiszorg, dat betekend dat we een slaapkamer beschikbaar hebben voor een tijdelijk pleegkindje. Het lijkt me leuk om jullie mee te laten lezen over het wel en wee in ons gezin. groetjes Linda

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.