Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof, alle feiten op een rij

Volgens de wet hebben alle zwangere vrouwen recht op zwangerschapsverlof (of bevallingsverlof) wanneer zij:

- Werken voor een baas
- Werken als zelfstandige
- Een uitkering ontvangen

Je zwangerschapsverlof wordt uitbetaald door het UWV en is 100% van het normale inkomen. Er is echter wel een maximum gesteld, dit ligt rond de 3500 euro per maand.

Wanneer gaat je zwangerschapsverlof in?

Je hebt recht op minimaal 16 weken zwangerschapsverlof, deze kun je opnemen 4-6 weken voor de uitgerekende datum. Na de bevalling heb je dan altijd recht op 10 of 12 weken verlof. Laat je kindje iets langer op zich wachten dan zal dit niet ten koste gaan van de duur van je verlof na de bevalling, dus komt je kindje bijvoorbeeld een week later dan uitgerekend, dan heb je recht op 17 weken zwangerschapsverlof. Het kan uiteraard ook gebeuren dat je eerder bevalt dan verwacht, je behoud dan je recht op 16 weken verlof. Beval je nog voordat je met zwangerschapsverlof gaat, dan gaan je 16 weken verlof in op de dag van de bevalling.

Ziekte vooraf gaand aan je verlof

Kies je ervoor om je zwangerschapsverlof 4 weken voor de uitgerekende datum in te laten gaan en word je in de 2 weken hiervoor ziek (ongeacht de oorzaak) dan gelden deze dagen als verlof dagen. Ben je dus 6 weken voor de datum 2 dagen ziek, dan heb je aan het einde van je verlof 2 dagen minder.

Wat vind jij is 16 weken zwangerschap voldoende? Deel jou mening door onderstaand een reactie te geven.

Dit artikel is geschreven door: .

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.